Aloe vera verschillen

Aloe vera verschillen tussen diverse producten en methodes

gel aloevera
Een doorsnede van een volwassen aloë blad.

Ecolife aloe vera producten worden gemaakt uit pure en onverdunde voedingskwaliteit aloë vera. Ook de verzorgingsproducten!

Met name voor de huidverzorgingsproducten is dit een complex proces omdat echt verse Food Grade aloe vera niet over koolfilters gefiltreerd wordt (gebleekt).
Niet wordt gekookt en niet chemisch behandeld wordt. Ook gebruiken wij geen enzymen hiervoor!

Omdat wij de aloë vera dus absoluut niet verhitten of bleken betekent dit dat er een hoog aandeel actieve stoffen inzit.

Ziet u een product dat enkel Aloe vera bevat zonder enige toevoeging dan is dit product gekookt of minimaal verhit tot 87 graden.

Aloe vera gel, of je juice/ sap uit de gelei heeft de eigenschap dat het binnen enkele dagen wordt afgebroken door o.a. Lactobacillen.

De voor ons belangrijke Long-Chain Polysacchariden worden opgegeten…Dit zijn dus de ketens die men rekent tot de belangrijkste ingrediënten in de aloe gelei. Deze groep behoort tot de Aloveroses.

Acemannan is ook een ingrediënt die binnen de groep lange moleculen valt. Een goed aloë product heeft een aandeel van ongeveer 9-12% Acemannan binnen de gemeten Aloverose.

Natuurlijk is dit niet het enige wat telt! Studies van o.a. Ivan Danhof onderstrepen het belang van een “komplete” gelei. Hiermee wordt aangegeven dat je niet zomaar 1 of 2 stofjes eruit kan halen zonder de werking aan te tasten. Het orkest heeft een dirigent nodig.

Aloe vera verschillen tussen hele blad en aloë filet

Er zijn nog steeds zgn. Whole Leaf oftewel Hele Blad aloe vera dranken te koop. Niet kopen!
Waarom niet zult u denken? Omdat volgens de wetgeving deze producten zwaar gefilterd moeten worden. O.a. over koolstof filters. Deze koolstoffilters houden bijna alle belangrijke stoffen vast en laten enkel schoon vocht ( het water van de gel) door.

Tweede reden om geen Whole Leaf te gebruiken is dat voor deze producten meestal de hele aloë plant in één keer wordt gerooid. Het zijn vaak jongere planten die men hiervoor gebruikt. Deze nemen minder plaats in ( meer planten op een hectare) en men hoeft geen 5 jaar te wachten op een goed, vol en volwassen blad.

Omdat de hele plant wordt gebruikt moet deze ook vaak chemisch schoongemaakt worden en later nog met enzymen behandeld. Dan gaat alles in een grote kookpot!

aloë blad schillen met hand. Verschil in aloe vera.

Ook zijn er aloe vera producten te koop die groen van kleur zijn. Ziet er leuk uit maar in vrijwel alle gevallen is dit groen door een kleurstof

Bent u op zoek naar een goed aloë product let dan op:

 • enkel de gel uit het binnenblad
 • niet gebleekt
 • minimaal 3-4 maar liefst 4-5 jarige bladeren
 • met de hand afgesneden
 • met de hand geschild
 • hoog gehalte aloeverose
 • minimaal 1 tot 2 % aloesolids
 • niet ingedikt
 • zonder sorbitol
 • absoluut niet verhit of gekookt
 • Food Grade aloe vera

Omdat u natuurlijk het beste wilt
gaat u voor top kwaliteit

Let goed op wat er inzit! Onnodige ingrediënten in aloe vera gel zijn: Maltodextrin, Sorbitol, Xantaan, kleurstoffen en smaakstoffen.

De declaratie van water ( aqua) is in de EU niet verplicht op alle producten. Doordat deze verplichting er niet is hoeft men het aandeel water niet mee te rekenen!!

aloe vera bio product
echte Aloe Vera – enkel zeer grote volwassen bladeren voor Ecolife